| Bajaga - tekstovi | |
|
|
Autor | Poruka |
---|
Vuk Domaćin
Broj poruka : 678 Godina : 34 Lokacija : Grmec Datum upisa : 09.02.2008
| Naslov: Bajaga - tekstovi Uto Feb 12, 2008 5:13 pm | |
| Zivot je nekad siv, nekad zut
Zivot je nekad siv, nekad zut zivot je, zivot je ovaj put, ovaj put za mene zabrinut
Ref. Ne brini, Ziko ti, kazu svi Zile nemoj brinuti bolujes od ljubavi to se tesko podnosi
Toliko je volim a nisam sa njom (bas i sada ja pricam o tom) koliko je volim ja najbolje znam (i na kraju ces ostati sam)
Tvoj zivot je nekad siv nekad siv, nekad zut (2x)
Zivot je nekad zut nekad zut, nekad siv zivot je, zivot je kad si ziv, kad si ziv zivot je za to kriv | |
|
| |
Vuk Domaćin
| Naslov: Re: Bajaga - tekstovi Uto Feb 12, 2008 5:14 pm | |
| Tisina
Mrak se skupio u kap rano jutro kao slap ulazi u sobu da l' si ikada pitala tamne senke zidova ujutro gde odu
Oci su ti sklopljene usne su ti umorne ne ljubi me njima nisu cvorci pevali dok je iznad krovova svirala tisina
Ref. Hajde, Boze, budi drug pa okreni jedan krug unazad planetu noc je kratko trajala a nama je trebala najduza na svetu
U mom oku samo hlad u mom srcu samo stud, inje i prasina nisu cvorci pevali dok je iznad krovova svirala tisina
U cik zore zvizdi voz njime odlazim u OZ necu da se vratim sto god tebi napisem pocepam i obrisem al' ti moras znati
Nisi se probudila, zato nisi videla igrale su sene nek te dobri duhovi i kraljevski orlovi cuvaju od mene | |
|
| |
Vuk Domaćin
| Naslov: Re: Bajaga - tekstovi Uto Feb 12, 2008 5:15 pm | |
| Tamara
Ispred teatra Baljsoj ja sam te cekao satima tvoj beli hrt berzoj je lajao pred vratima
Na minus dvadeset i sest Moskva je tonula u san ja sam se topio k'o sneg kada ga stavis na dlan
Ref. Tamara, cekanje me strasno zamara bele noci vetar samara a tebe nema
Tamara, nikad nije bilo tuznije da smo samo malo juznije negde dole juzno
A ja sam bio strasno cool i nisam padao na fore da li je tako bilo hladno i mornarima sa Aurore
Mada si bila lepsa od Neve i raskosnija od Jermitaza ne bi te cek'o ni Zilber Beko to bi za njega bila blamaza | |
|
| |
Vuk Domaćin
| Naslov: Re: Bajaga - tekstovi Uto Feb 12, 2008 5:15 pm | |
| Zmaj od Nocaja
Ti si usla u moj pogled, u moj pogled k'o u zagrljaj, pa me nateras da pricam, nemam obicaj.
Leptiri u mom stomaku, uvek me na tebe potsete. Ja ih uspavam na foru, al te osete
Onda potonem u sebe tamo dole sretnem tebe pa se slike k'o komadi ostrog stakla zariju u dlan
Ulica zmaj od nocaja ovde su cuda moguca Zmaj od Nocaja Ulica tabla limena i na njoj mesto imena Zmaj od Nocaja
Nikog ne volim da sretnem ljude gledam k'o kroz kameru mogao bih da snimim sretne nemam nameru
Svetli svetlo kroz roletne tanke zute notne linije ja po njima pisem pesmu a ti skini je
Onda potonem u sebe tamo dole sretnem tebe pa se slike k'o komadi ostrog stakla zariju u dlan
Ulica zmaj od Nocaja ovde su cuda moguca Zmaj od Nocaja Ulica tabla limena i na njoj mesto imena Zmaj od Nocaja | |
|
| |
Vuk Domaćin
| Naslov: Re: Bajaga - tekstovi Uto Feb 12, 2008 5:16 pm | |
| Sa druge strane jastuka
Ljubim te i pokrivam krilima plavog goluba sanjivu te ostavljam u hodnicima secanja sa druge strane sa druge strane jastuka
Jos zelim da ti poklonim listove divljeg kestena jos jednom da te zastitim dok te magla zaklanja sa druge strane sa druge strane jastuka
Saljem ti tajne poruke dahom nocnih vetrova a ne znam da li prolaze pored rajskih vrtova sa druge strane sa druge strane jastuka | |
|
| |
Vuk Domaćin
| Naslov: Re: Bajaga - tekstovi Uto Feb 12, 2008 5:16 pm | |
| Ruza vetrova
Kad se voda povukla samo karta ostala uzdaha jer ovde se stvari ruse iznad ratnog ostrva stoji ruza vetrova to je ruza vetrova moje duse
Zindan kapija, otvara vrata svoja zindan kapija, a ti si opet moja
Ref. Svaki dan je tako siv k'o tvoje sive oci zbog njih nocas nek' se na moj racun tuga toci svako jutro kao naglo, grubo budjenje iz sna, iz sna
Kad je ljubav otisla samo karta ostala uzdaha jer ovde se stvari ruse iznad ratnog ostrva stoji ruza vetrova to je ruza vetrova moje duse
Zindan kapija, otvara vrata svoja zindan kapija, a ti si opet moja
Ref.
Tu gde ona stoji sad 600 godina je grad a ovde se gradovi cesto ruse iznad ratnog ostrva stoji ruza vetrova to je ruza vetrova moje duse
Zindan kapija, otvara vrata svoja zindan kapija, a ti si opet moja zindan kapija, otvara vrata svoja zindan kapija, zindan kapija, zindan kapija
Kapija, zindan, moje duse kapija, moje duse, kapija | |
|
| |
Vuk Domaćin
| Naslov: Re: Bajaga - tekstovi Uto Feb 12, 2008 5:17 pm | |
| Plavi safir
Kuda si posla sa tim tamnim ocima i cije ime ti na usni pociva kazi mi ko ti guzva postelju i ko ima zlatne kljuceve od tvojih tajnih odaja
Daj da te pratim gde god da si krenula sretan je onaj s´kim si noci delila daj da te pratim i da budem sena da ne budes usamljena kad po vodi budes hodala
Kuda si posla sa tim tamnim ocima i cije ime ti na usni pociva kazi mi ko ti guzva postelju i ko ima zlatne kljuceve od tvojih tajnih odaja
Daj da te pratim gde god da si krenula sretan je onaj s´kim si noci delila daj da te pratim i da budem sena da ne budes usamljena kad po vodi budes hodala
Ref. 2x Hajde plavi moj safiru hajde ceznjo i nemiru hajde dodji i ostani tu
Duvaju promaje kroz vrata naroda tuda smo prosli mi jos davno nekada kazi mi ko ti guzva postelju i ko ima zlatne kljuceve od tvojih tajnih odaja
Daj da te pratim gde god da si krenula sretan je onaj s´kim si noci delila daj da te pratim i da budem sena da ne budes usamljena kad po vodi budes hodala | |
|
| |
Vuk Domaćin
| Naslov: Re: Bajaga - tekstovi Uto Feb 12, 2008 5:17 pm | |
| Ovo je Balkan
Ovo je ovde Balkan zemlja iz sna izmedju mocnih sila dobra i zla
Tu svako moze biti dusman i brat svakih pedeset leta izbija rat
Ref. Ovu su zemlju pravili i ratnici i pesnici i razliciti Bogovi
Ovo je ovde Balkan mirisni cvet totalno nerazumljiv za ceo svet
I svako moze biti dusman i brat svakih pedeset leta izbija rat | |
|
| |
Vuk Domaćin
| Naslov: Re: Bajaga - tekstovi Uto Feb 12, 2008 5:18 pm | |
| Od kada tebe volim
Sad nemoj nista da mi govoris prepoznacu sto god da pomislis veceras samo nemoj da me ne volis prebolecu sto god da ucinis ucinicu ti sve sto pozelis veceras samo nemoj da me ostavis
Od koga si se ti to sakrila u meni citav svet se rasipa od kada tebe volim pamet ne slusa da l' ista moze da se sakrije po licu kad se svetlo polije od kada tebe volim vreme ne ide
I nemoj nista da mi govoris prepoznacu sto god da pomislis veceras samo nemoj da me ne volis prebolecu sto god da ucinis ucinicu ti sve sto pozelis veceras samo nemoj da me ostavis
Od koga si se ti to sakrila u meni citav svet se rasipa od kada tebe volim pamet ne slusa da l' ista moze da se sakrije po licu kad se svetlost polije od kada tebe volim vreme ne ide | |
|
| |
Vuk Domaćin
| Naslov: Re: Bajaga - tekstovi Uto Feb 12, 2008 5:19 pm | |
| Moji drugovi
Moji su drugovi biseri rasuti po celom svetu i ja sam selica pa ih ponekad sretnem u letu
Da l' je to sudbina il' ko zna sta li je kad god se sretnemo uvek se zalije uvek se zavrsi s nekom od nasih pesama
Moji su drugovi zestoki momci velikog srca i kad se pije i kad se ljubi i kad se puca gore od Aljaske do Australije kad god se sretnemo uvek se zalije uvek se zavrsi s nekom od nasih pesama
Ref. Da smo zivi i zdravi jos godina sto da je pesme i vina i da nas cuva Bog da su najbolje zene uvek pored nas jer ovaj zivot je kratak i prozuji za cas
Za moje drugove ja molim vetrove za puna jedra puteve sigurne a noci zvezdane i jutra vedra Da l' je to sudbina il' ko zna sta li je kad kod se sretnemo uvek se zalije uvek se zavrsi s nekom od nasih pesama
Ref. 2x
Moji su drugovi biseri rasuti po celom svetu i ja sam selica pa ih ponekad sretnem u letu
Da l' je to sudbina il' ko zna sta li je kad god se sretnemo uvek se zalije uvek se zavrsi s nekom od nasih pesama | |
|
| |
Vuk Domaćin
| Naslov: Re: Bajaga - tekstovi Uto Feb 12, 2008 5:19 pm | |
| Lepa Janja ribareva kci
Maslina je oliva mene sunce poliva procvale su kajsije rumene pa se vidi jasnije pa se cuje glasnije na celom svetu od sto milja
Mene sunce nervira zrake lose servira pa te dobro ne vidim ovaj put, onda vidim jebo te, nigde takve lepote na celom svetu od sto milja
Ref. Niko lepsi nego ti lepa Janja ribareva kci na celom svetu lepote takve ni samo lepa ribareva kci
Maslina je oliva mene sunce poliva procvale su kajsije rumene pa se vidi jasnije pa se cuje glasnije na celom svetu od sto milja
Mene sunce nervira zrake lose servira istopi ti maskaru svaki put pa se ljutis na mene pa mi trazis zamene na celom svetu od sto milja
Ref.
Onda pesme drugi deo da promenim ja bih hteo jer ne volim depresivne krajeve zato zelim ribarima puno srece s virovima i pune mreze ribe sveze | |
|
| |
Fallen Angel Domaćin
Broj poruka : 511 Godina : 32 Lokacija : K. Dubica Datum upisa : 11.02.2008
| Naslov: Re: Bajaga - tekstovi Čet Feb 14, 2008 2:16 am | |
| Bajaga - Verujem, ne verujem
Gluvo je doba, svi su zaspali Osecam strasan nedostatak buke Hocu da vristim, al' ne mogu sam Ljudi su danas osetljivi na zvuke
Jer je noc, noc, noc, noc Totalni je mrak Nista se vise ne vidi u tami Ovo svetlo je usamljeni zrak Osecam ipak k'o da nismo sami Ti i ja
Verujem Ne verujem
Ustani, nije vreme spavanja Dodji da cujes pobednicke trube Umi se vodom sa ovog izvora Napolju ljudi pevaju kroz zube
Jer je noc, noc..
Čekamo jutro da se razdani, Da neko dođe i donese sveću, U ovom mraku čovek ne vidi, A ja da čekam - ne mogu i neću!
Jer je noc, noc.. | |
|
| |
Fallen Angel Domaćin
| Naslov: Re: Bajaga - tekstovi Čet Feb 14, 2008 2:16 am | |
| Bajaga - Bademi i so
Iznenada noc se spustila Preko krova pa u dvoriste Prve zvezde cim se pojave U tvom oku nadju skroviste
Opet bih krenuo Tamo kuda idem nocima Da se sklonim, i da slucajno Potonem u tvojim ocima
I krene sve isto ko pre U kratkim talasima I osetim da dolazi Plima
Napolju je vreme pogresno Skoro da me i ne zanima Ja bi s tobom negde otiso Pa bi tamo bili danima
Jer ti nosis to, bademe i so I u oku zrake sunca Ti oteras sve hladne talase Da ne stignu do mog srca Kada dan je dug, mirises na jug I sve na dobro krene Jer ti nosis to, bademe i so | |
|
| |
Fallen Angel Domaćin
| Naslov: Re: Bajaga - tekstovi Čet Feb 14, 2008 2:17 am | |
| Bajaga - Januar
Januar je stigao smerdevrskim putom delimicno ogrnut civilnim kaputom sa njim sam se slozio bar u ovom delu bolje nego da je dos'o u sinjelu
Neka svako sebi nade onu koju voli Gladnom hrane, bolnom leka a neslanom soli Ako bude puno sunca i godina kisna Niko, niko,niko,niko ne moze nam nista
A kad prode ova zima i vrate se laste neka raste sve sto raste i treba da raste neka stanu lose karme sve u jednon danu Boze, pravde kad ce biti opet na Balkanu
Neka svako sebi nade onu koju voli Gladnom hrane, bolnom leka a neslanom soli Neka bude puno sunca i godina kisna Hari rama, hari rama, rama krisna
Hocu nesto da te pitam, savladaj sramotu pa mi kazi sta ti znaci ljubav u zivotu Ubedi me, ubedi me da je vise nema onda vise sa mnom neces imati problema
Ako bude puno sunca i godina kisna.... | |
|
| |
Fallen Angel Domaćin
| Naslov: Re: Bajaga - tekstovi Čet Feb 14, 2008 2:17 am | |
| Bajaga - Ti se ljubis na tako dobar nacin
Nekad se plasim da te pozovem Da te probudim Da te probudim i pozelim
Samo ti spavaj na zrnu graska Sa svojim snovima Sa svojim snovima zelenih mocvara
Jer ti se ljubis na tako dobar nacin Nemas pojma kolko mi znacis Nemas pojma kolko mi nedostajes
U mojoj glavi sve me podseca na tebe Nemam prava da te zadrzim za sebe Nemam prava da te zadrzim
Nekad me nema po pet sest dana Da te ne sretnem Da te ne sretnem i pokleknem
A gledam iza svakog ugla Da se pojavis Da se pojavis da me pokupis
Jer ti se ljubis na tako dobar nacin Nemas pojma kolko mi znacis Nemas pojma kolko mi nedostajes
U mojoj glavi sve me podseca na tebe Nemam prava da te zadrzim za sebe Nemam prava da te zadrzim | |
|
| |
Fallen Angel Domaćin
| Naslov: Re: Bajaga - tekstovi Čet Feb 14, 2008 2:18 am | |
| Bajaga - Dobro jutro dzezeri
Dobro jutro dzezeri dobro jutro majstori dal' ce da vas umori ovaj bi-bap jutarnji ovaj bi-bap jutarnji
Setite se dzezeri kad su bili ameri kad su crnci svirali da li su folirali setite se dzezeri
Ref. Sta bi reko Davis Miles sta bi rekao Coltrain u kafani sviras bas with a bi-bop in your vein with a bi-bop in your vein
Sta sad vredi tehnika okreces tri akorda sta sad vrede svetske zvake kad svirate narodnjake dobro jutro dzezeri
Ref.
Bluza puni dzepovi a na srcu stepovi dole ispod Slavije kada sina savije kuci idu dzezeri | |
|
| |
Fallen Angel Domaćin
| Naslov: Re: Bajaga - tekstovi Čet Feb 14, 2008 2:19 am | |
| Bajaga - Muzika na struju
I kad moje usi cuju muziku na struju tad moje srce bije u ritmu melodije kada moje usi cuju muziku na struju tad moje srce bije u ritmu melodije
ti mozes i da odes ali moras da se vratis ti mnogo stare shvatas ovo ne mozes da shvatis jer niko niko ne moze da zna kad muzika svira sta osecam ja
ja volim zvuk motora i kad skripe gupe a klasiku voli onaj ko razume ptice pevaju lepo ali uvek istu pesmu i voda dobro tece kada odvrnem cesmu
i kad moje usi cuju muziku na struju tad moje srce bije u ritmu melodije kada moje usi cuju muziku na struju tad moje srce bije u ritmu melodije
ja volim boju glasa k'o sto ima ona i volim kada sapuce mi preko telefona i muziku kad mi propusti kroz zicu ja docekam je sa osmehom na licu
ja volim zvuk motora i kad skripe gupe a klasiku voli onaj ko razume ptice pevaju lepo ali uvek istu pesmu i voda dobro tece kada odvrnem cesmu
i kad moje usi cuju muziku na struju tad moje srce bije u ritmu melodije kada moje usi cuju muziku na struju tad moje srce bije u ritmu melodije | |
|
| |
Fallen Angel Domaćin
| Naslov: Re: Bajaga - tekstovi Čet Feb 14, 2008 2:19 am | |
| Bajaga - Ruski voz
Voz, pospani voz Za Harkov, Gomelj, Lenjingrad Znam kao je nocas dalek Beograd
Nece moci nikada Olovka i hartija I svi ruski postari Ne mogu ti odneti Pismo koje Pisem ja Marka s likom Lenjina I u pismu jedina Tuga sto me razbija
Refren
Nije votka rakija Mada nocas udara Tuga mi je velika Velika ko rusija Ja ne mogu poslati Ljubav jer se ne salje Nit' sam mogo' poneti Sobom tvoje poljupce
Voz,u vozu izguzvana lica putnika Ti si tamo negde iza onih planina Dal' si mozda zaspala il' si budna kao ja Dal' te muce nemiri il' te nista ne muci Kada budes citala pismo koje pisem ja Tajna bit ce skrivena iza ovih redova
Refren | |
|
| |
Fallen Angel Domaćin
| Naslov: Re: Bajaga - tekstovi Čet Feb 14, 2008 2:20 am | |
| Bajaga - 442 do Beograda
Ja imam krvotok od benzina pred mojim ocima ravan put ovo je zestoka masina nebo mastilo mesec zut
Nisam blesav da brojim zvezde brojim znake i linije psi laju na karavane a karavani prolaze
Kao tanak snar susti prasina 442 do Beograda gume skripe bluz kilometara 442 do Beograda 442 do Beograda
Mozak radi na kiseonik Ljubav okrece tockove Motor svetli ko svetionik Brzina skida okove | |
|
| |
Fallen Angel Domaćin
| Naslov: Re: Bajaga - tekstovi Čet Feb 14, 2008 2:21 am | |
| Bajaga - Budjenje ranog proleca
Pesma bi trebalo da bude nesto kao mars orkestar stimuje i nema sanse da svira fals, na tihi sapat bubnjeva ulaze violoncela cuje se zica i kako skripe gudala.
Ulaze zatim najlepsi zenski glasovi podrsku daju ujedinjeni basovi i udar letnjih gromova i kanonada topova, kao Cajkovski 1812.
Ulaze zatim odlucno muski glasovi, svi veterani zaboravljeni asovi, sa srcem mladog sokola, i pesmom mesto cokula, mirise zemlja koja je reku rodila.
ref. Budjenje ranog proleca i blagi bol u grudima a pesma takva da moze da se otpeva. | |
|
| |
Fallen Angel Domaćin
| Naslov: Re: Bajaga - tekstovi Čet Feb 14, 2008 2:21 am | |
| Bajaga - 220 u voltima
Pale se svetla zuji elektrika Kroz vazduh kruzi cista energija Gledam u pod, a pod se pomera Pod nogama
E-dur mi izlazi iz svih celija Dobos me udara samo na dva Ja ne znam koliko imam napona U voltima
To je taj zvuk koji me pomera To je taj zvuk koji me obara To je taj zvuk koji me pomera Sa dvesta dvadeset u voltima U voltima U voltima | |
|
| |
Fallen Angel Domaćin
| Naslov: Re: Bajaga - tekstovi Čet Feb 14, 2008 2:22 am | |
| Bajaga - Jos te volim
Godine nizes ko da su perle od bizuterije do cilibara a tek poneka blistavi brilijant
Mozda u nekom drugom zivotu prepoznas mene ko ukus vina pa uporedi otiske svoje na mome srcu od plastelina
Par stotina godina ni jave ni sna u beskraju vecnosti gde cekam te ja jos te volim
Godine nizes ko da su perle od bizuterije do cilibara a tek poneka blistavi brilijant
Da li ponekas sama u mraku osetis setu gluvu a jaku I miris kose mokre od kise da li jos uvek isto mirise
Par stotina godina ni jave ni sna u beskraju vecnosti gde cekam te ja jos te volim | |
|
| |
Fallen Angel Domaćin
| Naslov: Re: Bajaga - tekstovi Čet Feb 14, 2008 2:23 am | |
| Bajaga - Neka svemir cuje nemir
Tamo kud ides Beskrajem plove Jata belih zdralova
Zamisli svetlo Kako te nosi Kao da si prasina
Poleti i pevaj Dok letis Neka zvoni tvoj glas
I nek svemir cuje nemir Nebo peva sa nama | |
|
| |
Fallen Angel Domaćin
| Naslov: Re: Bajaga - tekstovi Čet Feb 14, 2008 2:24 am | |
| Bajaga - Otkada tebe volim
Sad nemoj nista da mi govoris Prepoznacu sto god da pomislis Veceras samo nemoj da me ne volis
Prebolecu sto god da ucinis Ucinicu ti sve sto pozelis Veceras samo nemoj da me ostavis
Od koga si se ti to sakrila U meni citav svet se rasipa Otkada tebe volim pamet ne slusa
Dal ista moze da se sakrije Po licu kad se svetlost polije Otkada tebe volim vreme ne ide Otkada tebe volim vreme ne ide | |
|
| |
Fallen Angel Domaćin
| Naslov: Re: Bajaga - tekstovi Čet Feb 14, 2008 2:28 am | |
| Bajaga - Da li da odem ili ne
Da li da odem ili ne ako idem kad i gde da li da ovde ostanem il`neko drugi postanem
Pomozi mi da znam sto pre da li da odem ili ne probja sve,sve,sve vrlo jednostavno je ili gradis ili rusis ili podjes ili pusis raspitaj se kod sudbine da li da odem ili ne
Da li ovde ili preko da li blizu ili daleko da`l posteno ili kvarno legalno il` nelegalno
Raspitaj se kod sudbine Da li da odem ili ne
Da li da odem ili ne ako idem kad i gde da li da ovde ostanem il`neko drugi postanem
Pomozi mi da znam sto pre da li da odem ili ne probaj sve,sve,sve vrlo jednostavno je ili gradis ili rusis ili podjes ili pusis raspitaj se kod sudbine da li da odem ili ne
Da`l da idem ili ne idem da li iron ili maiden kad bih bio drugi neko ja uopste ne bih cek`o
Ne bi se pit`o covece da li da odem ili ne | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Bajaga - tekstovi | |
| |
|
| |
| Bajaga - tekstovi | |
|