| Poezija Članova | |
|
|
Autor | Poruka |
---|
Master Admin
Broj poruka : 363 Godina : 31 Lokacija : Ispred monitora xD Datum upisa : 05.02.2008
| Naslov: Poezija Članova Sre Feb 06, 2008 12:17 am | |
| Pišite ovde svoju poeziju napisanu od vas, ako to naravno želite. Ovaj podforum mogu da vide samo registrovani članovi, tako da ne morate da brinete što se tiče privatnosti... | |
|
| |
Gabrijel Novajlija
Broj poruka : 1 Godina : 34 Lokacija : Rupa na balkanu Datum upisa : 09.02.2008
| Naslov: Pesme Pon Feb 11, 2008 7:13 pm | |
| Vučija postelja
Kipuća krv, slatka k'o talas gromova, Saprala je tela tamnih zveri. Planuše hartije želja, snova i nadanja. Prisetio se noći punomesečnih. Spoznao je runu majke zemlje. A kipuća krv je slatka k'o talas gromova.
Oči hladne, k'o okeani tame, Otvoriše se u sjaju prvorođenih iskri. Oživjeli su demone dana, uz pomoć jabuke kaosa. Ubili su anđele noći, ugušili ih sa svilenim venama. Probudili Bogove, u prašini vremena zatvorene, Sa očima hladnim k'o okeani tame.
Klupko srca boji svet u lavini snova, U grimiznu igru smrti i tragova života. Sluti sreću, na korak od poslednje postelje, Sluti tugu, u dahu prvog plača. Oseća kako njegovo zeleno Klupko srca boji svet u lavini snova.
Oseti, kako vetar, tih ko slika Ragnaroka, Peva o zveri beloj, skrivenoj pod pokrivačem crnim. Jabuke kaosa, zrele, padaju sa podova u ruke krvave mladosti. Dah prvog plača miriše ko trulo bademovo seme. Negde dubok u krvavim strujama svojih istina, Oseti vetar tih k'o sliku Ragnaroka.
Feniksovo gnezdo
Plamen širok k'o horizont njenih očiju, Guta sve što smo ikad znali, Utihnuše reke, jezera i okeani. Zaboravismo poljupce mladosti. Isparili su snovi starosti. A Plamen je širok ko horizont njenih očiju.
Vrelina glasna k'o urlik njenih dodira, Staklena ogledala u srebro pretvara, Ostavismo dete pred nogama zveri. Ubismo vreme, oca svoga. Silovali zemlju, majku svoju. A vrelina je glasna ko urlik njenih dodira.
Igra vatra na vrhovima njenih trepavica, Gazi po svetskim ljubavnicima, Prognani carevi, palih carevina, Spavaju pod velom uspomena, Dok junaci iz prastarih vremena postaju Igra vatra na vrhovima njenih trepavica.
Krvava slika njenih bludnih dana miriše k'o badem. I nesta sve što smo ikad znali. I zver ubi dete pod svojim nogama. I junaci poginuše u paklu njenih suza. Stvara se slika, k'o kap prozirna, na dnu njenog grla, Krvava slika njenih bludnih dana koja miriše ko badem.
Ove dve pesme su ljubavnici sudbine i jedna bez druge nemaju snage koliko kad se zajedno čitaju.
P.S. Izvinite zbog pravopisnih grešaka. | |
|
| |
Fallen Angel Domaćin
Broj poruka : 511 Godina : 32 Lokacija : K. Dubica Datum upisa : 11.02.2008
| Naslov: Re: Poezija Članova Sre Feb 13, 2008 2:32 am | |
| Ponekad život nizbrdo krene, progone me tamne prošle sjene. Miris tvoj me ubija polako, odlaziš a nikome nije lako.
Misli me ponekad unazad vrate, koraci tvoji kao da me prate, do istog mjesta gdje smo se sastajali, dugo u noć zajedno ostajali.
Gledam te dok polako ispijaš piće, okrutnu stvarnost i sve slabiće, koji se u suzama kao ja guše, lutaju negdje, izgubljene duše.
Ne znam zašto nam se dešava ovo, ne shvatam zašto, ako je sve gotovo. Opet smo sebi problem napravili, opet se ljubili i opet rastavili.
Sada patimo jer ne smijemo više, posljednje riječi polako nas ubiše. Dio nas više ne postoji, niko ne shvata koliko to boli.
I sada još sjećanja ostaju, poljupci polako hladni postaju. Korak od tebe i dalje boli, razum neće, al' srce te voli.
Gubimo ono što smo imali, znali smo, a ipak smo se igrali. Pamtimo samo zajedničke noći, jer nešto takvo više nećemo moći.
Posvećeno jednoj osobi 30.12.2007. | |
|
| |
Vuk Domaćin
Broj poruka : 678 Godina : 34 Lokacija : Grmec Datum upisa : 09.02.2008
| Naslov: Re: Poezija Članova Sre Feb 13, 2008 2:33 pm | |
| - Citat :
- Sada patimo jer ne smijemo više,
posljednje riječi polako nas ubiše. Dio nas više ne postoji, niko ne shvata koliko to boli.
I sada još sjećanja ostaju, poljupci polako hladni postaju. Korak od tebe i dalje boli, razum neće, al' srce te voli.
Gubimo ono što smo imali, znali smo, a ipak smo se igrali. Pamtimo samo zajedničke noći, jer nešto takvo više nećemo moći. Nema dalje, pjesma je prejaka, a pogotovo tri zadnje strofe. | |
|
| |
Fallen Angel Domaćin
Broj poruka : 511 Godina : 32 Lokacija : K. Dubica Datum upisa : 11.02.2008
| Naslov: Re: Poezija Članova Sre Feb 13, 2008 11:09 pm | |
| Faja, faja... Autobiografsko djelo!!! | |
|
| |
MoonDust Član
Broj poruka : 175 Godina : 33 Lokacija : izgubljen... Datum upisa : 09.02.2008
| Naslov: Re: Poezija Članova Sub Feb 16, 2008 5:27 pm | |
| Shyzzophrenia
Kada pogledam zvijezde na nebu Vidim tvoje oci Kada me miluju topli vjetrovi Osjetim tvoj dah
Da li je stvarno?
Prateci tragove sudbine Trazim spas u noci Dok me hladni vjetrovi podsjecaju da nema spasa
Da li vrijedi?
Da li vrijedi ili je uzalud Sto nocima ne spavam, A danju sanjam,
Sto u sebi tugu krijem jer tebe ljubiti vise ne smijem?
Ponekad pozelim da umrem Ne zbog toga sto mislim da je spas Nego da vidim da li ces me se sjetiti I noci kada si bila u mom zagrljaju
Ponekad pozelim da umrem jer jedino tebe voljeti je ono sto iskreno umijem | |
|
| |
MoonDust Član
| Naslov: Re: Poezija Članova Sub Feb 16, 2008 5:28 pm | |
| Vojnici
Gubim trag dok me realnost bode Realnost kao perzijska vojska Koja za sobom ne ostavlja zivot Kuda god vojnici hode
Padam duboko u jamu tuge U jamu koja dno ne pokazuje Ali covjeku zivot uzme Dok on za zivot strahuje
Dok padam cujem korake Korake 10 000 vojnika Koji iz tame napadaju Oko glave nose krvave trake
Trake koje u sebi nose dusu Grijesnog smrtnika Trake koje u sebi nose dusu Usamljenog putnika
Krvave sablje spremne za napad Spremne za napad kao gladne kobre Kobre ciji otrov covjeku kradu nadu Nada koja te pokusava ubijediti Da nije realan napad
Pronasao sam trag Trag koji vojska ostavlja za sobom Vojska koja kupi duse Vojska koje se boji i vrag
Oni kupe duse Grijesnih smrtnika Oni kupe duse Usamljenih putnika | |
|
| |
MoonDust Član
| Prolog: Epitaf Zvijezdama
Hladan vjetar me u mraku davi Da li je to vjetar ili je to smrt? Moje misli kao mrtvi mravi Pregazene od strane realnosti
Vise nije san, sada je stvarno Broj pored mog imena u knjizi mrtvih Stoji vec odavno
Snjeg pada, polako i lagano Prema hladnoj zemlji koja ga zove Tako je i moja nada pala nedavno Roditi se nece misli nove
Nije samo nada pala, pao sam i ja Padam duboko u jamu tuge Da li ima povratka?.. | |
|
| |
MoonDust Član
| Mjesec
Zarobljen u mislima, izgubljen u tisini Moja patnja se nastavlja u beskrajnoj tmini Trazim knjigu na kojoj pise tvoje ime Da se sjetim dogadjaja jedne zime
Ne moras se pravdati, nisi ti kriva Rekao mi je mjesec jer ne zeli da skriva Da je tvoje srce izgubljeno,slomljeno i hladno A da je moje srce umrijelo davno
Preostala mi je jos samo dusa koja pati Mjesec ti nije rekao, jer nisi smjela znati Zasto da se brines o mojoj vjecnoj patnji Zasto se brinuti o dusi koja ce uskoro nestati | |
|
| |
MoonDust Član
| Naslov: Re: Poezija Članova Sub Feb 16, 2008 5:30 pm | |
| Rijec
Davno sam prestao da disem Sada samo zivim dok pisem
Sjecanja me ne ostavljaju na miru Dok se rijeci radjaju na papiru
Rijeci jednostavne ali snazne Za nekoga beznacajne, a za mene vazne
Jedna rijec ipak ostade nedovrsena, jadna Jer su se u meni probudila sjecanja gadna
Rijec bjese nedovrsena zbog suza na papiru Sjecanja gadna me nisu ostavljala na miru
Rijec nedovrsena tako tuzna i usamljena Uz malo srece u pjesmu je primljena
Rijec jos uvjek nedovrsena stoji Cekajuci svoj kraj koji se pocetka boji
Pocetak rijeci vremenom samopouzdan postao Dok kraj zbog suza slab je ostao
Pocetak shvati da bez kraja ne moze: " Zasto pusti suzu, ti okrutni Boze?!"
Pomislih: " Ja sam ih stvorio, u mene vjeruju ali zbog mojih suza obojca tuguju..."
Zavrsih rijec jer je takva moja narav A rijec je glasila, nista drugo nego, " Ljubav" | |
|
| |
MoonDust Član
| Naslov: Re: Poezija Članova Sub Feb 16, 2008 5:30 pm | |
| Ja sam zivot
Ja sam vjetar koji miris cvijeca nosi Ja sam pramen u tvojoj kosi Ja sam plamen u pogledu strasnom Ja sam snaga u govoru glasnom
Ja sam njeznost tvoga dodira Ja sam dio ljubavi i mira Ja sam zvijezda koja je pala sa neba Ja sam bice kojoj ljubav treba
Ja sam srce koje u grudima kuca Ja sam puska koja u ratu puca Ja sam prsten koji se voljenoj osobi daje Ja sam veza koja prekratko traje
Ja sam proslost o kojoj se uci Ja sam buducnost zbog koje se svijet muci Ja sam zivotni krug koji je beskrajan Ja sam prvi dojam koji je trajan
Ja sam olovka koja ovo djelo pise Ja sam gumica koja greske brise Ja sam sjecanje na nekadasnje dane Ja sam krosnja u kojoj zive vrane
Ja sam istina koja zna da boli Ja sam osoba koja iskreno voli Ja sam trnje koje bode Ja sam ono ka cemu svi putevi vode
Ja sam toplota onoga ljetnog dana Ja sam izmedju rijeke ljubavi i jezera razocarenja brana Ja sam samo ime na papiru Ja sam toplota u dodiru
Ja sam sve ono sto ti nisi Ja sam lancic koji ti oko vrata visi Ja sam sjecanje koje si davno zaboravila Ja sam bice ciju ljubav nisi prihvatila | |
|
| |
MoonDust Član
| Naslov: Re: Poezija Članova Sub Feb 16, 2008 5:31 pm | |
| Epitaf Zvijezdama I
Zvijezde u konstelaciji moje duse Davno su se pocele gasiti Srce me boli jer me emocije guse Jedino sto mi preostaje je cekati
Cekam to vrijeme kad ce moje srce Ponovo poceti kucati zbog jedne zvijezde
Zvijezde umiru, a i nove se radjaju Koje lijece rane ali sjecanja preostaju Vulkan emocija se vremenom ugasio Zbog crnih zvijezda zbog kojih sam toliko patio
Zilet u mojim rukama... ostar i hladan Zivot u mojim rukama... tako besmislen i jadan
Zasto ne bih jednostavno nestao? Ko bi zalio kad bi moj zivot prestao? Cija sam ja zvijezda na nebu zivota?
Crne zvijezde moj nestanak ne bi zalile A novorodjene zvijezde bi mozda zbog mene patile
Mozda je stiglo to vrijeme i moje srce Je ponovo pocelo kucati zbog jedne zvijezde... | |
|
| |
MoonDust Član
| Naslov: Re: Poezija Članova Sub Feb 16, 2008 5:31 pm | |
| Epitaf Zvijezdama II
Svijet i zivot su ponovo dobili smisao Ruzna sjecanja sam skoro izbrisao Put sam pronasao u svome zivotu Jer sada postoje osobe koje ce mi dati toplotu
Toplotu koju covjek samo moze osjetiti Dok iskreno voli Toplotu koja ce sve rane izlijeciti I srce ce prestati da boli
Jedna zvijezda u zadnje vrijeme Iz glave mi ne izlazi Zvijezda koja lijeci rane I koja na mene pazi
Ona je zvijezda po kojoj se orijentisem Ona je zvijezda zbog koje ovu pjesmu pisem | |
|
| |
MoonDust Član
| Naslov: Re: Poezija Članova Sub Feb 16, 2008 5:32 pm | |
| Kasida Poljupca
Ljubav je jedna cudna stvar Ljubav je jedan prelijep dar
Prelijep je osjecaj kada osobu iskreno volis Kada nakon glupe greske za oprostaj molis Kada sanjas topli zagrljaj Kada ti se cini da je svijet postao Raj
Koliko zudim za toplim dodirom tvojim Dane sam poceo jos davno da brojim Udaljenost izmedju tvog i mog srca nije vazna Vazno je samo da je ljubav snazna
Pokloniti cu ti sve sto moje srce posjeduje Pokloniti cu ti sve sto tvoje srce ocekuje
Nisam u stanju izgovoriti te dvije rijeci Jer nisam siguran da li ce tvoja ljubav prema meni teci | |
|
| |
MoonDust Član
| Naslov: Re: Poezija Članova Sub Feb 16, 2008 5:32 pm | |
| Igra Globala
Da imam inspiracije Koliko je na svijetu migracije...
Da je na svijetu vise nataliteta Nego sto je, nazalost, krvavih zileta...
Da barem imamo druge solucije a ne samo emisije i polucije...
Da je na svijetu manje vijesti Koje moraju da jave o nasoj propasti... | |
|
| |
overpowered Član
Broj poruka : 128 Godina : 31 Lokacija : zaljepljena za monitor....:) Datum upisa : 09.02.2008
| Naslov: Re: Poezija Članova Ned Feb 17, 2008 11:04 pm | |
| Nadaren co'ek nema sta.... | |
|
| |
MoonDust Član
| |
| |
overpowered Član
Broj poruka : 128 Godina : 31 Lokacija : zaljepljena za monitor....:) Datum upisa : 09.02.2008
| Naslov: Re: Poezija Članova Sre Feb 20, 2008 12:08 am | |
| Tebi ,tebi.... | |
|
| |
MoonDust Član
| Naslov: Re: Poezija Članova Sre Feb 20, 2008 11:30 pm | |
| - overpowered ::
- Tebi ,tebi....
hvala, hvala bice jos | |
|
| |
overpowered Član
| Naslov: Re: Poezija Članova Čet Feb 21, 2008 12:49 am | |
| Zheljno ishcekujem.... | |
|
| |
MoonDust Član
| Naslov: Re: Poezija Članova Pet Feb 22, 2008 2:32 pm | |
| Katarza Zlatnog Fenixa
Pokajao sam se jer ti nisam ranije priznao Srecu...Ljubav... I sve ostalo sto sam osjecao
Feniks u meni ponovo je ustao iz pepela krvavog I iz sjecanja bolnog Samo jedan pravac poznaje, A to si ti...
Samo jedna zvijezda na nebeskom svodu duse, A to si ti...
Samo jedan osjecaj koji me grije, A budis ga ti...
Dvije srodne zvijezde, A to smo mi...
Tvoje rijeci... Obicna slova... Svakim citanjem radjaju se osjecanja nova
Tvoja slika... Tvoj osmijeh... Tebe ne voljeti je grijeh...
Rijeci... Stihovi... Pjesme... Da li je dovoljno | |
|
| |
MoonDust Član
| Naslov: Re: Poezija Članova Pet Feb 22, 2008 2:34 pm | |
| Osjecaj Tebe
Mislim na tebe Dok mjesec posmatram I dok se mjesec smijesi Vrata srca otvaram...
Svaki treptaj... Svaki otkucaj... Svaka misao... U mome srcu... U mojoj dusi... Bila si ti dok sam ovu pjesmu pisao...
Zelim osjetiti tvoj dah Zelim zaboraviti strah Da ces me jednog dana prestati voljeti Znaj da te nikada necu zaboraviti...
Zelim osjetiti toplotu i zagrljaj Zelim cuti tvoje srce i njegov otkucaj Mozda sve ovo vec znas... Zelim znati da li isto osjecas... | |
|
| |
overpowered Član
| Naslov: Re: Poezija Članova Ned Feb 24, 2008 1:05 pm | |
| WELL DONE!!!! | |
|
| |
MoonDust Član
| Naslov: Re: Poezija Članova Ned Feb 24, 2008 6:08 pm | |
| nista special... ali o5 thx | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Poezija Članova | |